6-de Blauwe Rally

Ga naar beneden

6-de Blauwe Rally

Bericht  Eversam op do jun 11, 2009 7:08 amEindelijk is het zover, na maanden van keiharde en slopende voorbereidingen wordt aanstaande zondag 14 juni de Vlasroute 2009 definitief op gang getrokken door het jaarlijkse evenement de Blauwe Rally die dit jaar zijn zesde editie ingaat. De organisatoren en haar talrijke medewerkers gingen kosten nog moeite uit de weg en bouwden voor het éérst in hun bestaan een grensoverschrijdend evenement.
De Blauwe Rally is "HET" uitgangbord van de Vlasroute, deze speciale zoektocht en toerrit kenmerkt zich door zijn gemoedelijk parcours van 30 km dat door elk gezin binnen de voorziene tijdspanne kan worden afgefietst. De Blauwe Rally staat volledig in het teken van het vlas dankt zijn naam aan de talrijke vlasvelden die zich momenteel met hun blauw gewaad tooien.Onderweg is er héél wat boeiende en leerzame animatie voorzien, zo is er ondermeer het Energie- en natuurlijke materialensalon te Hondschoote. Schilders zetten de vlasvelden op doek..... opgeluisterd door een prachtig beiaardconcert op de Markt van Hondschoote dat doorgaat om 16 uur. In het Openluchtmuseum van Izenberge wordt er doorlopend demonstraties gegeven omtrent het "zwingelen" van vlas, deze demonstraties worden uitgevoerd door de "Zwingelaers van Killem" "n gebeuren in het "Zwiengelkot", een zorgvuldig bewaart unicum die het Openluchtmuseum koestert als getuige van een rijk Vlaams verleden.Te Rexpoede organiseert "Trésors de Flandre" in samenwerking met de Vlasroute een heuse boerenmarkt op de hoeve van de familie Vantorre, talrijke frans-vlaamse producenten bieden er hun unieke en eerlijke streekproducten aan.De Rally waarvan jullie onderstaand het parcours vinden is een geanimeerde en leerzame "BELEVENIS" voor jong en oud.Praktische info :We hopen jullie talrijk te mogen ontmoeten, het parcours slingert zich over de prachtige landelijke wegen van onze gemeenschappelijke Westhoek. De organisatoren heten jullie van harte welkom op De Blauwe Rally 2009 en Vlasroute 2009.
Een organisatie van "Office de Tourisme du Pays du Lin" & "S.I. de Ghyvelde", met de steun en samenwerking van "Openluchtmuseum Bachten de Kupe", "Trésors de Flandre", "De Zwingelaers van Killem" en "Dialectgenootschap Bachten de Kupe" en hun respectievelijke gedreven en talrijke vrijwillige medewerkers.

Wees erbij !!! we konden deze week reeds één enkele verkennende bezoeker spotten....... die zich tegoed deed aan de regionale streekgerechten !!Voor meer info raadpleeg

http://otpaysdulin.over-blog.fr/
http://www.bachtendekupe.net/
http://www.tresorsdeflandre.com/index.html
avatar
Eversam

Aantal berichten : 233
Leeftijd : 68
Woonplaats : B - 8630 Veurne
Registration date : 28-02-09

Profiel bekijken http://www.dialectbachtendekupe.be/

Terug naar boven Ga naar beneden

Fotoreportage Blauwe Rally 2009

Bericht  Eversam op di jun 16, 2009 10:55 am

Via onderstaande link vinden jullie een uitgebreide fotoreportage van :
De inhuldiging van de Blauwe Rally van afgelopen zaterdag en aansluitend de talrijke sfeerbeelden van de Rallydag van afgelopen zondag. Ondanks de slecte start was de opkomst héél groot, Ot pays du Lin noteerde zelfs een viertal deelnemers uit Abbeville !!

http://papyclo.canalblog.com/albums/72___route_du_lin_2009/index.html

Vergeet zeker niet om de volledige website van Papyclo eens te doorsnuffelen, er staan meerdere prachtige fotoreportages op.
avatar
Eversam

Aantal berichten : 233
Leeftijd : 68
Woonplaats : B - 8630 Veurne
Registration date : 28-02-09

Profiel bekijken http://www.dialectbachtendekupe.be/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum