Bibliotheken van Frans-Vlaanderen

Ga naar beneden

Bibliotheken van Frans-Vlaanderen

Bericht  Bissezeele op ma feb 06, 2012 12:02 pm

la voix du nord van Hazebroek schreef:
De mediatheek wil uitbreiding van haar team van vrijwilligers
Maandag, 30.01.2012
RUISCHEURE

De vereniging Le Club du livre (Boekenclub), die de mediatheek beheert, hield woensdagnamiddag haar algemene vergadering. We hadden een ontmoeting met Anne-Claire Hendrycks die deel uitmaakt van het vrijwilligersteam.


Anne-Claire, vrijwilligster van
de mediatheek sedert 2009
Hoe bent u vrijwilliger geworden van de mediatheek?
"Eerst heb ik me ingeschreven. Dan, toen ik zag dat de permanentie verzekerd werd door vrijwilligers, heb ik mijn hulp aangeboden. Ik werd met open armen ontvangen. We zijn met een tiental. Voor het ogenblik redden we het wel, maar als één onder ons zijn permanentie niet kan verzekeren, is het moeilijk om die te vervangen. Elke bijkomende hulp zou welkom zijn.

Wat vind je leuk aan vrijwilligerswerk?
"Ik leg graag contact met de mensen, om te helpen. Ik ben blij dat ik mijn passie voor lectuur en cultuur kan delen. Bovendien komen we goed overeen en de werkplaats is aangenaam."

Waaruit bestaat uw werk als vrijwilliger van de mediatheek?
" Het voornaamste werk is het registreren van de uitleningen en de teruggaven van documenten en ze terug rangschikken. Als men de tijd en de motivatie heeft kan men meer doen zoals naar de boekhandels gaan of naar de departementale mediatheek om nieuwe documenten te kiezen. Men vraagt om minimum één permanentie per maand te doen, ofwel een woensdagnamiddag ofwel een zaterdagvoormiddag."
Vertaling : Polder


avatar
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum