Frans-Vlaanderen in het Nederlands - La Flandre française en Néerlandais
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Vanaf 1 januari 2009, wordt Slowakije de 16e euroland

Ga naar beneden

Vanaf 1 januari 2009, wordt Slowakije de 16e euroland Empty Vanaf 1 januari 2009, wordt Slowakije de 16e euroland

Bericht  Admin op di dec 30, 2008 4:58 pm

Vanaf 1 januari 2009, wordt De Slovaakse Kroon (SKK) vervangen door de euro. Slowakije voldoet aan de criteria voor toetreding tot de eurozone. Het financieringstekort van de overheid in 2007 beliep 2,2 procent van het bruto binnenlands product, beduidend onder de limiet van drie procent. De schuldquote was 29,4 procent (limiet 60 procent) en de inflatie was 2,2 procent (limiet 3,2 procent).

Met de huidige crisis, is de euro niet alleen in Slowakije populairder geworden, maar ook in Denmark en in Zweden.

Wat denkt u ervan?

Admin
Admin

Aantal berichten : 404
Registration date : 03-02-08

https://fvlinhetnederlands.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Vanaf 1 januari 2009, wordt Slowakije de 16e euroland Empty Re: Vanaf 1 januari 2009, wordt Slowakije de 16e euroland

Bericht  Leonard op di dec 30, 2008 10:10 pm

Persoonlijk vind ik dit een erg goede ontwikkeling dat ook landen uit Oost-Europa gaan deelnemen aan de Euro-muntsysteem. Maar nog veel belangrijker vind ik dat de publieke opinie in Denemarken, Zweden en zelfs in toenemende mate in Engeland (na de recente omvangrijke daling van de pond; en de daaruit voortvloeiende vermindering van de waarde van hun spaargeld gemeten in Euro's of dollars) bezig is zich te veranderen ten gunste van de Euro. Als deze landen zouden toetreden tot de Euro-zone dan zou dat een belangrijke versterking en verbreding er van zijn. Hier zijn uiteindelijk alle landen in Europa mee gebaat.

Voorwaarde blijft natuurlijk wel dat het tot voor kort gehanteerde redelijk strikte begrotingsbeleid gehandhaafd blijft. Indien dit niet gebeurt dan kan het wel eens snel zijn afgelopen met de Euro. Duitsland, Benelux maar ook een beperkt aantal andere landen zullen nooit een politiek willen ondersteunen die een zwakke muntpolitiek wil voeren (zoals die in het verleden door Italie en Frankrijk zijn gevoerd). Er lijken zich dus twee kampen te gaan voordoen in Europa. Dit is de eerste echte en grote recessie waarmee de Euro te maken heeft en het wordt dus een echte test of de Euro zich staande weet houden. Persoonlijk verwacht (hoop) ik van wel.

Leonard

Aantal berichten : 62
Leeftijd : 60
Woonplaats : Utrecht
Registration date : 24-05-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum