Frans-Vlaanderen in het Nederlands - La Flandre française en Néerlandais
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Vlasroute - Route du Lin

Ga naar beneden

Vlasroute - Route du Lin Empty Vlasroute - Route du Lin

Bericht  Eversam op di apr 07, 2009 7:13 am

Op ontdekking in het vroegere land van de lakenwevers thans "Land van 't Vlas".
De editie 2009 van De Vlasroute loopt naar jaarlijkse gewoonte van mei tot september, en vertrekt aan het stadhuis van Hondschoote. De fietsroute loopt langs de vele vlasvelden in het Vlaamse en Frans-Vlaamse platteland, waarbij er zich een zeer gevarieerd en wuifend decor ontplooit voor de verbaasde blikken der talrijke fietsers. Surprised Langs de fietsroute bevinden zich informatieborden over de groei en de bloei van deze duizend jaar oude plant en zijn verwevenheid met de lokale streekgeschiedenis. De defintieve vlasroute krijgt stilaan vorm, afhankelijk van de ligging der vlasvelden stellen we eerstdaags de defintieve route op. Een folder hieromtrent zal beschikbaar zijn vanaf eind mei en is ondermeer te verkrijgen via het OT Pays du Lin te Hondschoote en de vele Toerisme kantoren van de Westhoek.

Vlasroute - Route du Lin 090407084627598673440539


Hondschoote, was destijds een rijke Vlaamse stad en de hoofdplaats van deze westelijke regio. In de 16e eeuw was deze lakenstad de gelijke van Brugge en Gent in het graafschap Vlaanderen. In West-Europa behoorde de stad tussen de 100 grootste steden van het ogenblik. Het stadhuis en de Kathedraal met zijn rijk interieur zijn de getuigen van dit ooit zo rijke verleden.

Zondag 14 juni 2009 wordt aanzien als de hoogdag van het vlas, dan gaat de 6-de editie van de Blauwe Rally van start. Samen met familie en vrienden kun je langs het parcours aan de hand van een vragenlijst, je kennis over het vlas evalueren. Je kunt er tevens deelnemen aan de talrijke Vlaamse volksspelen. Onderweg zijn er talrijke animatie voorzien rond het centrale thema : VLAS.
Je leert er eveneens de vele streelproducten kennen, maar ook een bezoek aan het Openluchtmuseum "Bachten de Kuupe" maken deel uit van het programma. De inschrijvingen gebeuren op 14 juni in vier "startplaatsen" - Hondschoote - Izenberge - Rexpoëde en Killem. Talrijke drank- en eetgelegenheden onderweg.

Vlasroute - Route du Lin 090407084644598673440540


Noteer dit evenement alvast met stip in uw agenda !! Idea
We volgen deze fietshappening op en over de Schreve via diverse updates onder jullie aandacht.
Meer info kan verkregen worden via : OT Pays du Lin - Place Général de Gaulle, 5 te 59122 Hondschoote
Via het mailadres : otpaysdulin@free.fr
Of via de blog : http://otpaysdulin.over-blog.fr/reglement-blog.php
Eversam
Eversam

Aantal berichten : 233
Leeftijd : 70
Woonplaats : B - 8630 Veurne
Registration date : 28-02-09

http://www.dialectbachtendekupe.be/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum