De kerncentrale van Grevelingen

Pagina 2 van 2 Vorige  1, 2

Ga naar beneden

Re: De kerncentrale van Grevelingen

Bericht  Bissezeele op ma nov 03, 2014 6:34 pm

30 oktober 2014

Frankrijk onderzoekt mysterieuze
drones boven kerncentralesde kerncentrale van Gravelines

In Frankrijk is een onderzoek gestart naar onbekende drones, - onbemande vliegtuigjes -, die tussen 5 en 20 oktober gezien zijn boven zeven kerncentrales van het staats-elektriciteitsbedrijf EDF (Electricité de France). Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. (...)

De drones zijn gezien bij zeven centrales verspreid over heel het land: de centrales van Creys-Malville en Bugey in het zuidoosten, Blayais in het zuidwesten, Cattenom en Chooz in het noordoosten, Gravelines (...).

avatar
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: De kerncentrale van Grevelingen

Bericht  Bissezeele op za aug 29, 2015 5:35 pm

het Laatste nieuws schreef:26/08/2015

Negen Belgen even opgepakt bij protestactie
aan de kerncentrale van Gravelines


Negen Belgen van de vzw Climaxi zijn vandaag enkele uren opgepakt door de Franse politie, nadat ze actie hadden willen voeren aan de kerncentrale van Gravelines. Na ruim vier uur van wachten en verhoren, mochten ze het politiebureau weer verlaten. Dit hadden ze niet verwacht, de actievoerders van Climaxi. Tijdens hun fietstocht langs de Franse, Belgische en Nederlandse kust wilden ze mensen sensibiliseren rond de klimaatproblematiek, "maar het blijft een zomerse en leuke tocht", klonk het op de website van hun beweging.

Nog voor ze goed en wel vertrokken waren in Gravelines, belandden de negen deelnemers echter meteen allemaal op het politiebureau. Ze waren immers - weliswaar slechts gewapend met drie spandoeken - naar de plaatselijke kerncentrale gefietst, waar het veiligheidspersoneel hen meteen staande hield en er versterking bij riep.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2436139/2015/08/26/Negen-Belgen-even-opgepakt-bij-protestactie-aan-Franse-kerncentrale.dhtml

het standpunt van de militanten van Climaxi: http://www.climaxi.be/node/672
avatar
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 2 van 2 Vorige  1, 2

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum