Frans-Vlaanderen in het Nederlands - La Flandre française en Néerlandais
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Internet zonder .fr en .be

Ga naar beneden

Internet zonder .fr en .be Empty Internet zonder .fr en .be

Bericht  Bissezeele ma jul 21, 2008 7:45 pm

In Le Figaro van 24/06/2008:

L'Internet s'affranchit
du .com et du .net


Les organisateurs du Net sont réunis à Paris pour élargir l'accès à la Toile.
Après les .fr, les .com, et les .net, une nouvelle génération d'adresses Internet les noms de domaine dans le jargon des spécialistes s'apprête à voir le jour.

D'ici à jeudi soir, un sommet mondial des «grands organisateurs» de l'Internet se tient à Paris pour réfléchir aux moyens de répondre aux attentes des internautes du monde entier, toujours plus nombreux. Actuellement, 170 millions de noms de domaine sont recensés dans le monde, dont plus de la moitié en .net et .com sur un total de quelque 250 extensions. Et globalement 1,3 milliard d'internautes surfent sur le Net dans le monde. L'International Corporation for Assigned Names & Numbers (Icann), l'organisme chargé de gérer les noms de domaine au niveau mondial, prépare un élargissement de ces terminaisons, de manière à simplifier l'utilisation de la Toile pour les particuliers mais aussi pour les entreprises.

Au cours de l'année 2009, des appels à candidatures seront lancés pour personnaliser son adresse. Les entreprises pourront choisir leur propre nom comme terminaison au lieu de l'éternel .com ou .fr. Ainsi, lefigaro pourrait remplacer lefigaro.fr. Les communautés régionales ou les réseaux sociaux pourront aussi se retrouver autour d'une déclinaison à la manière des Catalans avec le .cat. Mais il faudra probablement attendre 2010 pour voir ces mesures entrer en application.


Le Figaro : http://www.lefigaro.fr/medias/2008/06/24/04002-20080624ARTFIG00357-l-internet-s-affranchit-du-com-et-du-net.php


Kan iemand dit artikel vertalen ?

Zal het mogelijk over een paar maanden .vl of .fvl te gebruiken ?

Hebben jullie aanvullende informatie over dit onderwerp ?
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Internet zonder .fr en .be Empty Internet zonder .fr en .be

Bericht  AristideCC di jul 29, 2008 10:55 am

Hier volgt de vertaling :

Het internet ontdoet zich van .com en .net

De organisatoren van het internet zitten in Parijs samen om zich te buigen over de toekomst van de internettoegang. Na .fr, .com en .net zal een nieuwe generatie internetadressen en domeinnamen in het specialistenjargon het licht zien.

Tot donderdagavond vindt in Parijs een wereldtop van de "grote internetorganisatoren" plaats. Daar wordt nagedacht over het geven van antwoorden op de verwachtingen van de wereldwijd steeds groeiende groep internauten. Momenteel zijn 170 miljoen domeinnamen in de hele wereld uitgereikt, waarvan meer dan de helft .net en .com op een totaal van zowat 250 extensies. Globaal surfen 1,3 miljard internauten op het net. De ICANN (International Corporation for Assigned Names and Numbers), de organisatie die is belast met het beheer van domeinnamen op wereldwijd niveau, prepareert een uitbreiding van de extensies. Op die manier wil men het gebruik van het web voor particulieren en bedrijven vereenvoudigen.

In de loop van het jaar 2009 zal een algemene oproep worden gelanceerd om de adressen te personaliseren. Bedrijven kunnen hun eigen naam kiezen als extensie in plaats van het eeuwige .com of .fr. Zo kan "lefigaro" de domeinnaam "lefigaro.fr" gaan vervangen. Regionale organisaties of sociale netwerken kunnen zich dan ook gaan identificeren zoals op de Catalaanse wijze met ".cat". Men moet wellicht tot 2010 wachten om deze maatregelen gerealiseerd te zien.

---

In verband met uw vragen :

>> Zal het mogelijk over een paar maanden .vl of .fvl te gebruiken ?

In eerste instantie had ik gedacht van wel. Bij het nalezen van de informatie van ICANN zelf omtrent deze zaken, ben ik er niet meer zo zeker van.

>> Hebben jullie aanvullende informatie over dit onderwerp ?

Die informatie kan het best bij de bron zelf worden gevonden, nl. ICANN.
Enkele links :
http://www.icann.org/en/topics/new-gtld-program.htm
http://par.icann.org/briefing-note

Ik heb de informatie niet ten gronde doorgenomen maar in eerste instantie denk ik dat het gaat om het toevoegen van nieuwe gTLD's (global Top Level Domains, bv. .com .net .info enz...). Het wegvallen van de TLD's lijkt met niet zo evident, omdat daardoor heel wat problemen zouden ontstaan. Verschillende organisaties kunnen namelijk een domein hebben met dezelfde naam maar een andere extensie, bv. fransvlaanderen.be en fransvlaanderen.fr. Wie krijgt in de toekomst het domein "fransvlaanderen" ? De eigenaar van het .fr-domein of deze van het .be-domein ? (Antw. : wellicht de hoogste bieder).

Hoe het dus concreet wordt in de eerstkomende jaren weet ik niet. Enkele comité's zijn hier momenteel grondig mee bezig.

Met vriendelijke groet,
Aristide.

AristideCC

Aantal berichten : 1
Registration date : 29-07-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Internet zonder .fr en .be Empty Re: Internet zonder .fr en .be

Bericht  Admin di jul 29, 2008 8:52 pm

Catalonië heeft al zijn eigen extensie. Binnenkort, zullen Scothland, Galicië, het Baskenland en wales hun eigen extensie krijgen.

Bretagne heeft zijn eigen petitie website: http://www.pointbzh.com/

Admin
Admin

Aantal berichten : 404
Registration date : 03-02-08

https://fvlinhetnederlands.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Internet zonder .fr en .be Empty Re: Internet zonder .fr en .be

Bericht  Leo Flandria di aug 12, 2008 9:55 pm

In Vlaanderen was er ook zo'n steuncampagne voor .vl, zie puntvl. Het Vlaams Parlement (wanneer sturen de Zuid-Vlamingen een waarnemer?) heeft echter besloten tot .vla, hetgeen natuurlijk bij de Ollanders een hoop creativiteit losweekte, zie de reacties op dit Webwereld-artikel. Zo wordt er ook op Friezen gereageerd, zie weer de reacties op een Webwereld-artikel. Die gaan voor .fy, tenminste ... als 1 aprilgrap ... Zo zijn Friezen. Die maken grappen om de aandacht af te leiden.

Leo Flandria

Aantal berichten : 22
Leeftijd : 58
Woonplaats : Utrecht
Registration date : 12-08-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Internet zonder .fr en .be Empty Re: Internet zonder .fr en .be

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum