Frans-Vlaanderen in het Nederlands - La Flandre française en Néerlandais
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

'Groene' auto's

Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele wo apr 01, 2009 1:10 pm

Primagaz schreef:
Goedkoper. Milieuvriendelijker. Wanneer u autogas met benzine of diesel vergelijkt, zal autogas er het steeds het best vanaf brengen.

Volgens onderzoek in Europa stoten voertuigen op autogas 15% minder CO2, 68 tot 98% minder NOx (schadelijke vervuilende stof), 50% minder kool(stof)-monoxide CO en 1000 keer minder stofdeeltjes uit dan voertuigen op benzine of diesel. Koolstofdioxide, stikstofmonoxide en andere schadelijke deeltjes dragen aanzienlijk bij tot problemen zoals een slechte kwaliteit van de lucht en de opwarming van de aarde.

Naast een beperkte uitstoot van gevaarlijke gassen biedt autogas vele andere voordelen, die de meer traditionele brandstoffen niet hebben.

Motors op autogas, maken minder lawaai dan dieselmotors en beperken de geluidsverontreiniging.
LPG kan op natuurlijke manier gewonnen worden, als een nevenproduct van het extractieproces van aardgas. Ongeveer 60% van het autogas in Europa wordt op deze manier gewonnen.
Bezit iemand een auto die op LPG rijdt ?
Wat denken jullie van deze brandstof wat het milieu betreft ?


Meer weten : http://www.camcar.be/links.html


Laatst aangepast door Bissezeele op do nov 26, 2015 10:07 am; in totaal 2 keer bewerkt
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Eversam vr apr 03, 2009 8:54 am

LPG is zéér zeker milieuvriendelijk !!
In de jaren 78 - 86 reed ik via een Renault 30 TX en een BMW 525 op LPG, dat was toen omwille van de pas afgelopen oliecrisis héél populair. Jammer genoeg keerde het verbruik van LPG zich tegen de staatskas !!! Er kwamen beduidend minder accijnzen binnen en aangezien MILIEU toen nog niet helemaal HET toverwoord was greep men kordaat in. Het populaire LPG zakte drastisch van ongeveer 35% aandeel naar momenteel nog amper een kleine 10%. Ondanks het grote voordeel voor mens en milieu is dit tot op de dag van heden nog steeds het geval. De eventuele nieuwe LPG-gebruikers wordt zwaar afgestraft, er is eerst en vooral den gesofisticeerde installatie die algauw om en bij de 2.500 € kost. De dure keuring van het voertuig na de plaatsing van de LPG-installatie gevolgd door de jaarlijks terugkerende autokeuring gezien het feit dat men een wijziging aan het voertuig heeft laten aanbrengen. Momenteel is het zo dat dergelijk voertuig enkel renderend is voor personen en/of bedrijven die héél wat kilometers op jaarbasis draaien. Keerzijde van de medaille is echter dat heel wat bedrijven ALLE voertuigen leasen, die leasingmaatschappijen staan dan op hun beurt huiverachtig tegen het hoge aantal afgeschreven voertuigen die op LPG rijden, wegens nagenoeg onverkoopbaar. De regering doet er trouwens ALLES aan om de LPG-rijder hoge belastingen te doen betalen als compensatie voor de verloren accijnzen. De regering begaan met het milieu ?? Voorvechters van de KIOTO-norm ??? VERGEET HET !!!! No No No
Milieuvriendelijke regeringen ? tongue
Eversam
Eversam

Aantal berichten : 233
Leeftijd : 71
Woonplaats : B - 8630 Veurne
Registration date : 28-02-09

http://www.dialectbachtendekupe.be/

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Eversam vr apr 03, 2009 9:08 am

Liquefied Petroleum Gas
LPG VOOR- en NA-delen op een rijtje.
Een voor de hand liggend vergelijk

HEEL NUTTIG OM WETEN

Diesel
Een dieselvoertuig verbruikt weinig brandstof en stoot weinig koolstofdioxide uit. Dat is een voordeel.
Een nadeel is dat bij de verbranding van diesel veel kleine deeltjes en stikstofoxiden vrijkomen. Die zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Vermijd daarom met diesel te rijden. Zeker in de stad, waar u veel moet stoppen en starten, waardoor de uitstoot groter is.
Onder invloed van de Europese richtlijnen is diesel al minder vervuilend geworden, maar toch blijft het momenteel de meest milieu-onvriendelijke brandstof die in ons land verkrijgbaar is.

Benzine
Een benzinemotor stoot minder roetdeeltjes uit dan een dieselmotor en is dus beter voor de gezondheid.
Vroeger bestond er alleen benzine met lood. De looddeeltjes zijn sinds 2000 vervangen door milieuvriendelijkere stoffen.
Alle benzine is vandaag loodarm. Sinds 1993 bevatten benzinevoertuigen ook katalysatoren. Die verminderen de uitstoot van schadelijke stoffen die ozon vormen.

LPG
LPG bestaat hoofdzakelijk uit twee gassen: propaan en butaan.
Bij juiste installatie stoten LPG-voertuigen het minst schadelijke stoffen uit.
Deze voertuigen zijn dus het meest milieuvriendelijk. Idea
Bron UITWEG - DE website voor een BETERE (GROENERE) MOBILITEIT - via onderstaande URL
http://www.uitweg.be/


Laatst aangepast door Eversam op vr apr 03, 2009 2:32 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Eversam
Eversam

Aantal berichten : 233
Leeftijd : 71
Woonplaats : B - 8630 Veurne
Registration date : 28-02-09

http://www.dialectbachtendekupe.be/

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele vr apr 03, 2009 2:09 pm

Eversam schreef:LPG is zéér zeker milieuvriendelijk !!
De eventuele nieuwe LPG-gebruikers wordt zwaar afgestraft, er is eerst en vooral den gesofisticeerde installatie die algauw om en bij de 2.500 € kost.

Bij ons - in Frankrijk - krijgt men 2000 €* van de Staat na de plaatsing van de LPG-installatie Cool

Het dus snel rendabel, ook als je niet veel rijdt...en vooral ben je milieuvriendelijk !

* geldig voor de auto's die minder dan 3 jaar zijn met een CO2-uitstoot van minder dan 160 gram per kilometer (dus ben je geholpen als je met een kleine recente auto rijdt...).
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele wo mei 20, 2009 10:21 am

Op de website van de garage Vitesse (Sint-Niklaas) :

Veel gestelde vragen over LPG


Waarom rijden zo weinig mensen met LPG ?
Dit is wellicht de vraag die de meeste mensen op de lippen ligt. Als LPG dan toch zo goed, milieuvriendelijk en economisch rijdt, hoe komt het dan dat niet iedereen met LPG rijdt ? Welnu, eigenlijk weten we het zelf ook niet zo goed.

We vermoeden een combinatie van vooroordelen en slechte ervaringen uit het verleden (die soms een eigen leven zijn gaan leiden). Vooroordelen zijn puur menselijk en worden gevoed vanuit het ontbreken van voldoende, nuttige en correcte informatie. Vandaar onze inspanningen om ook over het product LPG en alles wat er rond hangt objectief te informeren. Slechte ervaringen uit het verleden zijn vaak veroorzaakt door onvakkundige plaatsingen van soms gewoon verkeerde installaties. In de jaren 80 bouwde men een LPG installatie over van de ene auto in de andere, alsof het een radiootje betrof.

Dankzij nieuwe en strengere reglementeringen, opleidingen en evoluties van de installaties zijn technische problemen de grote uitzondering. De markt van LPG zit dan ook enorm in de lift.


Wat is het verschil tussen LPG en Autogas ?
LPG staat voor Liquified Petroleum Gas en wordt verkregen door restdampen uit het productieproces van ruwe aardolie te comprimeren onder 8 bar tot vloeibare toestand. Vloeibare petroleumgassen zijn butaan en propaan. Deze gassen hebben verscheidene toepassingen zoals verwarming of als kookbrandstof.

Een mengeling van butaan en propaan blijkt uitstekend te zijn als brandstof voor verbrandingsmotoren. Met het oog op optimaal brandstofgebruik voor moderne auto’s moet het aan strenge specificaties voldoen. Vloeibare petroleumgassen die bestemd zijn voor gebruik in verbrandingsmotoren is men "autogas" gaan noemen.

Om verwarring met CNG (compressed natural gas) zoveel als mogelijk uit te sluiten, gebruiken wij steeds de benaming LPG.


Wat is het verschil tussen LPG en CNG ?
LPG staat voor Liquified Petroleum Gas en wordt verkregen door restdampen uit het productieproces van ruwe aardolie te comprimeren onder 8 bar tot vloeibare toestand.

CNG staat voor Compressed Natural Gas en is niet meer of minder dan aardgas zoals het bij u thuis binenkomt, maar dan samengeperst onder 250 bar druk waarbij het echter nog altijd gasvormig blijft.


Wat is LPG precies en waar komt het vandaan?
LPG is een restproduct dat vrijkomt als benzine, kerosine of diesel uit ruwe olie gedestilleerd worden. Meestal wordt dit restgas gewoon afgefakkeld: het eeuwig brandend vlammetje op de schoorsteen van de olieraffinaderij. Rijden op LPG is dus eigenlijk rijden op… afval! LPG kan ook uit aardgas gewonnen worden waardoor het langer voorradig zal zijn dan producten uit ruwe olie.

LPG als brandstof voor verbrandingsmotoren bestaat uit een mix van butaan en propaangas. Bij atmosferische druk is autogas een damp, die onder redelijke druk (8ATM) vloeibaar wordt.


Wat gaat er gebeuren met de prijs van LPG in de toekomst?
De prijs van LPG schommelt momenteel rond 45 cent per liter. Dankzij de voordelen voor het milieu staat autogas op een goed blaadje bij de regering: de ‘zero brandstofaccijnzen’ is onbeperkt in tijd. Het gevolg hiervan is dat de prijs van autogas aan de pomp in de nabije toekomst respectivelijk ongeveer 1/3 en ½ van die van benzine en diesel zal blijven. De brandstofprijs vandaag vindt u op www.brandstofprijzen.be .


Waar kun je LPG tanken ?
Momenteel telt België meer dan 600 tankstations waar u LPG/autogas kan tanken. Vandaag kiezen meer en meer mensen voor LPG. Het aantal tankstations wordt dagelijks uitgebreid. Dezelfde evolutie is merkbaar doorheen Europa. Hier vindt u alvast een (niet volledig) overzicht van de Belgische LPG tankstations.


Wat gebeurt er met mijn gastank als mijn voertuig op LPG betrokken raakt bij een ongeluk?
Alle LPG tanks worden aan strenge testen onderworpen en ze zijn allemaal veel sterker dan de traditionele brandstoftanks. België beschikt over strikte veiligheidsnormen voor voertuigen op autogas. Elke LPG tank wordt bijvoorbeeld getest op 30 bar druk en dit terwijl de normale werkdruk amper 8 bar bedraagt.


Hoe veilig is LPG ?
Een LPG installatie beschikt over een scala van veiligheidsvoorzieningen. De gastoevoer wordt bijvoorbeeld automatisch afgesloten op het moment dat de motor wordt afgezet of per ongeluk afslaat. Om te voorkomen dat de druk in de gastank te hoog oploopt, zijn gastanks vanaf 1984 voorzien van een vulbegrenzer. Daardoor kan een gastank voor maximaal 80% gevuld worden en heeft het gas voldoende ruimte om uit te zetten. Mocht de druk in de autogastank bijvoorbeeld als gevolg van een brand toch te hoog oplopen, treedt er een afblaasbeveiliging in werking, die de druk meteen weer vermindert.

Dankzij al deze beveiligingen is de kans op ongevallen nihil.


Betaal ik meer verzekering als ik met LPG rij ?
U betaalt de verplichte BA verzekering (burgelijke aansprakelijkheid) gebaseerd op het motorvermogen. Dit verandert niet door de LPG aanpassing. Voor de prijs van de facultatieve omniumverzekering baseert men zich op de waarde van het voertuig. Uiteraard wenst u, net zoals dit het geval is voor opties of accessoires, ook de waarde van de LPG aanpassing mee te verzekeren en betaalt u hierop dus een kleine meerprijs.


Waarom ruikt LPG ?
LPG is in wezen onzichtbaar en reukloos. Aan de onzichtbaarheid kan weinig gebeuren. De producenten van LPG voegen voor de zekerheid een geurstof toe aan autogas. Men kan het gas daardoor ruiken.


Hoever kan ik rijden met een LPG tank ?
De reikwijdte van een auto op autogas is natuurlijk afhankelijk van de tankinhoud. Die kan variëren van zo'n 45 tot zo'n 80 liter. Rekening houdend met de maximale vulling van een gastank van 80% kan men met een volle gastank tussen de 400 en 700 kilometer rijden.

In België en Europa is het netwerk van autogas tankstations zo dicht, dat automobilisten niet in de problemen komen. Mocht u desondanks toch zonder komen te zitten, rijdt u gewoon verder op benzine.


In welke landen kan ik autogas tanken?

Het gebruik van LPG neemt in veel Europese landen snel toe. Dat is in veel gevallen te danken aan een actief stimuleringsbeleid van de overheid, omdat LPG zo milieuvriendelijk is. Naast ons land beschikken België, Engeland, Frankrijk, Italië en Polen over een relatief dicht netwerk van tankstations. In Duitsland, Spanje en enkele Zuid-Europese landen breidt het netwerk van autogas stations zich zeer snel uit.


In welke mate is autogas schoner dan benzine?
Koolstofdioxide wordt over het algemeen beschouwd als een belangrijke contribuant aan het broeikaseffect, die zorgt voor de opwarming van de aarde. LPG vermindert de CO2-uitstoot van voertuigen die vroeger op benzine reden tot 20%. LPG stoot eveneens 97% minder benzeen uit dan benzine zonder lood. terug


In welke mate is autogas schoner dan diesel?
Het fijn stof dat door dieselvoertuigen uitgestoten wordt, veroorzaakt meer dan 20 000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar. Door een dieselmotor te vervangen door een autogasmotor zou er 90% minder fijn stof uitgestoten worden.


Als ik mijn voertuigen naar LPG laat omschakelen, kan ik dan nog steeds op benzine rijden?
Ja, zonder problemen. De benzinetank blijft in de wagen zitten en de bestuurder kan ten allen tijde van LPG naar benzine overschakelen, of van benzine naar LPG. Als de LPG tank leeg is, schakelt de wagen automatisch over op benzine.


Kan autogas mijn motor beschadigen?
Neen, het tegenovergestelde is waar: in tegenstelling tot benzine, bereikt LPG in zuivere gasvorm de motor. Het vermengt zich daarom beter met de verbrandingslucht, wat leidt tot een vollediger verbrandingsresultaat. Wanneer de LPG installatie goed is ingebouwd zullen de uitlaatgassen in vergelijking met benzine en diesel minder schadelijke stoffen bevatten. De levensduur van de motor wordt verlengd door het ontbreken van o.a. etsende zuren en koolafzetting, terwijl er geen motorolieverdunning optreedt. terug


Zal de omschakeling de rijprestatie beïnvloeden?
De energetische waarde van LPG ligt iets lager dan die van benzine. Het verschil wordt gecompenseerd door een iets hoger brandstofverbruik (circa 10%). Sommige bestuurders vinden dat de wagen beter rijdt en personen die het gewoon zijn om op diesel te rijden, merken op dat een motor op autogas aanzienlijk minder lawaai maakt.


Hoe zit het met de garantie van het voertuig?
Garantie is de financiële bescherming die de autofabrikant aan de consument geeft tegen fabricagefouten. Deze garantie blijft in al haar facetten ongewijzigd.

In het onwaarschijnlijke geval dat de ombouw op LPG een storing zou veroorzaken op het voertuig zelf, zal de installateur deze kosten dragen indien de storing een gevolg is van de plaatsing en zal de LPG fabrikant deze kosten dragen indien de storing een gevolg is van de LPG installatie en dit gedurende de garantieperiode van het voertuig.
De LPG installatie is gedurende 2 jaar gewaarborgd.


Hoeveel plaats neemt de tank in beslag?
Voor de meeste wagen kan een tank voorzien worden in de ruimte waar normaal gezien het reservewiel ligt. In de plaats van een reservewiel wordt een bandenherstelkit voorzien waarmee u tijdelijk een band kunt herstellen en verder rijden.


Is LPG gevaarlijk voor de kleppen van de motor ?
De brandstof LPG levert een volledigere verbranding op en met een hogere thermische belasting als gevolg. Sommige motoren zijn voorbereid op het gebruik van LPG en hebben geharde kleppen en klepzittingen (bvb. De meeste Subaru’s). Andere wagens hebben dit juist niet (Toyota). Voor deze laatste bevelen we een additief aan dat we per 10.000km toevoegen waardoor kleppen en klepzittingen beschermd worden.


Kan ik sportief rijden met LPG ?
De brandstof LPG levert een volledigere verbranding op en met een hogere thermische belasting als gevolg. Een sportieve rijstijl waarin het voertuig vaak onder zware belasting en in hoge toeren verkeert, geeft eveneens een hogere thermische belasting. Het is evident dat deze combinatie te vermijden is. We raden de LPG rijder een rustige “eco”rijstijl aan.


Bron : http://www.garagevitesse.be/
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele zo mei 24, 2009 8:32 pm

Hieronder de twee voornaamste LPG installaties : Sequentiele installaties (gasinjectie) en LPI-Installaties (vloeibaarpropaaninjectie) :

LPI-Installaties
LPI is de afkorting van Liquid Propane Injection en betekent vloeibaarpropaaninjectie. De sequentiele gasinjectie in vloeibare vorm kan gezien worden als de nieuwste generatie gassystemen (de zogenaamde vijfde generatie). Het grote voordeel van vloeibare injectie is de koelende werking van het verdampen van het gas in de cilinder. Zo ontstaat een betere vulgraad in de cilinders en daarmee een betere prestatie van de motor. Het nadeel is een iets hoger brandstofverbruik. Hoewel deze techniek al aan het begin van de jaren negentig bekend was, is deze techniek door detailproblemen tot op vandaag niet erg verspreid. De Nederlandse producent Vialle heeft de naam LPI als merknaam geregistreerd. Daarom noemen andere firma’s deze technologie vaak anders.

Sequentiele installaties
Sequentiele installaties hebben een eigen doseerventiel per cilinder. Deze moderne installaties hebben meestal geen eigen rekenmodule, maar rekenen het door de boordcomputer berekende kenveld om naar equivalente gasvolumes. Daarom is de ombouw en programmering eenvoudiger. Een multi-point injectiesysteem is echter een voorwaarde. Nieuwere auto's hadden al sinds halverwege negentiger jaren deze technologie. Met deze installaties kon het EOBD (Euro-On-Board-Diagnosis) gebruikt worden.


Foto's van een sequentiele installatie (gasinjectie) :


'Groene' auto's Mini_090524095051440053726327
De motor met de
LPG injectoren (boven)


'Groene' auto's Mini_090524095119440053726337
De LPG tank op de plaats
van het reservewielWat denken jullie van beide installaties ?
Hebben jullie commentaren, een installatie te aanraden ?
Weten jullie welke auto's zijn geproduceerd met een LPG installatie ?
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele vr okt 04, 2013 8:21 pm

la voix du nord van Hazebrouck schreef:27 september 2013

Hazebrouck: de eerste oplaadpunten
voor elektrische auto's komen eraan!


'Groene' auto's 13092802351214196111590309
Hazebrouck is de eerste gemeente van de streek die zal worden voorzien van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De gebruikers van elektrische auto's zullen hun batterijen volledig kunnen laten opladen in één uur aan een van de elf terminals van de stad, in tegenstelling met de acht uur oplaadtijd thuis. De installatie wordt verwacht begin 2014.

http://www.lavoixdunord.fr/region/hazebrouck-les-premieres-bornes-de-recharge-pour-ia18b47651n1574697
herlezing: Polder
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele ma maa 17, 2014 9:44 pm

la voix du nord van Hazebrouck schreef:14 maart 2013

Hazebrouck : een eerste oplaadpunt voor
elektrische auto's geïnstalleerd op de Grote Markt


'Groene' auto's 14031611083714196112068955

Een oplaadpunt voor elektrische auto's werd op vrijdagmiddag geïnstalleerd op de Grote Markt van Hazebrouck. Het is de eerste op de openbare weg. Anderen moeten volgend jaar overal in de stad als paddenstoelen uit de grond schieten.

De eerste 'snelle' terminal kan een elektrische auto opladen in een half uur, wat een autonomie verschaft van ongeveer 120 km.

Gratis voor een jaar

Het is de Regio die de initiatiefnemer is. Ze lanceerde een oproep tot het indienen van voorstellen waarop de burgemeester van Hazebroek reageerde. Voor deze tweede golf spreekt men over tien terminals 'normale en versnelde' (herladen tussen 1u en 8u), die op verschillende plaatsen van de stad zullen geïnstalleerd worden.

Het voordeel is dat het oplaadpunt gratis zal zijn, zegt de burgemeester. De gebruikers hebben ongeveer een jaar voordat de dienst betalend wordt.

Een ander voordeel voor de bestuurders van elektrische voertuigen: ze genieten van 1u30 gratis parkeren (in plaats van 30 minuten voor de anderen).


http://www.lavoixdunord.fr/region/hazebrouck-une-premiere-borne-de-recharge-pour-voitures-ia18b47651n1987065
herlezing: Polder
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele do jun 05, 2014 5:00 pm

DailyNord schreef:3 juni 2014

Eerste 'opvallende' beslissingen
genomen door de nieuwe burgemeesters 

(...) Meer anekdotisch, maar een grappig voorbeeld van het terugschroeven van de beslissingen van de vorige gemeenteraden: In Hazebroek werd het oplaadpunt voor elektrische auto's, begin maart geïnstalleerd op de Grote Markt [zie vorig artikel], gewoon verwijderd. De reden die men heeft gekregen in het stadhuis? "Men legt een nieuwe parking aan achter het stadhuis en het zal daar beter staan." Kosten van de operatie: men moet ons nog altijd bellen.

http://dailynord.fr/2014/06/apres-municipales-quelles-ont-ete-les-grandes-decisions-prises-depuis-deux-mois-dans-les-mairies/
NB: Officieus vindt de nieuwe - conservatieve - burgemeester het irritant dat een oplaadpunt "de plaats van drie auto's inneemt". Het is niet zo dat men de electrische auto zal ontwikkelen in Hazebrouck (...)  

Het oplaadpunt op de Grote Markt was het symbool van de nieuwe imago van de hoofdstad van Flandre Intérieure. Jammer.
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele wo aug 19, 2015 6:20 pm

hier is de grensoverschrijdende kaart met alle oplaadpunten voor elektrische auto's:

http://fr.chargemap.com/'Groene' auto's 15081910554314196113520715
Het oplaadpunt achter het stadhuis van Hazebrouck


Agglomeratie Duinkerke:
_ Bricoman in Cappelle la Grande (rue de Pappe Veld)
_ Nissan in Petite Synthe
_ Renault in Petite Synthe
_ Auchan in Grande Synthe

Flandre Intérieure:
_ Supermarkt Leclerc te Quaedypre (Bergues)
_ Renault Wormhout
_ Parking achter het stadhuis van Hazebrouck
_ Supermarkt Leclerc te Hazebrouck
_ Supermarkt Leclerc te Belle (Bailleul)

Agglomeratie Sint-Omaars:
_ Parking van de salle Devillers in Arques
_ Renault Longuenesse
_ Auchan Longuenesse
_ Nissan Saint-Martin au Laert

Poperinge:
_ Renault Poperinge (Europalaan)
_ Aan de zijkant van de Sint-Bertinuskerk.
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele ma okt 19, 2015 8:28 pm

Het oplaadpunt aan de zijkant van de Sint-Bertinuskerk:

'Groene' auto's 15101611035914196113665018


'Groene' auto's 15101611040114196113665019


'Groene' auto's 15101611040214196113665020
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele ma nov 23, 2015 6:01 pm

is de oplaadpunt van Poperinge enkel voor de BMW? Ik versta niet... scratch

https://chargenow.com/nl_BE/home/faq.html
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Admin ma nov 23, 2015 8:12 pm

Nee, ze gebruiken het type 2.

Meer uitleg hieronder:

http://www.egear.be/laadsystemen-elektrische-auto/

Admin
Admin

Aantal berichten : 404
Registration date : 03-02-08

https://fvlinhetnederlands.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele ma dec 28, 2015 5:56 pm

la voix du nord van Sint-Omaars schreef:02/12/2015

Sint-Omaars: twee oplaadpunten geïnstalleerd op de parking van Lyzel

'Groene' auto's 15122811492714196113858641
de foto is enkele jaren oud... het busstation en de parking van Lyzel waren nog niet aangelegd...

De twee oplaadpunten bevinden zich op de parking van Lyzel, vlakbij het station van Sint-Omaars. Het opladen is nu gratis. Over een paar maanden wordt er een oplaadbaar badgesysteem ingevoerd. "Dertig oplaadpunten zullen worden geïnstalleerd voor het einde van 2016 in de agglomeratie" zei de burgemeester van Sint-Omaars en voorzitter van de stedelijke gemeenschap, François Decoster. (...)

http://www.lavoixdunord.fr/region/saint-omer-deux-bornes-installees-pour-les-voitures-ia37b0n3196276

26/12/2015

Sint-Omaars: binnenkort twee auto's in autodelen aan het busstation

Twee auto's, een elektrische en een op benzine, zullen in autodelen aan het busstation worden geparkeerd. (...)

http://www.lavoixdunord.fr/region/saint-omer-bientot-deux-voitures-en-autopartage-a-la-gare-ia37b0n3241271
Ps: de stedelijke gemeenschap is de eigenaar van de twee auto's... hier gaat het niet over burgers die hun eigen auto's delen...

herlezing: Polder
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Bissezeele wo jun 29, 2016 6:41 am

la voix du nord van Hazebrouck schreef:03/06/2016

Hazebroek: binnenkort 11 nieuwe terminals
om elektrische voertuigen op te laden


'Groene' auto's 16062905354721508714341884

Hazebroek heeft momenteel één elektrisch oplaadpunt, en zal er binnenkort twaalf tellen. Die apparaten, met een totale kostprijs van 120.000 € en zwaar gesubsidieerd, zullen verspreid over de stad worden geïnstalleerd. De bestaande terminal, achter het stadhuis, zal als de nieuwe worden betaald. (...)

http://www.lavoixdunord.fr/region/hazebrouck-bientot-11-nouvelles-bornes-pour-recharger-ia18b47651n3547426
herlezing: Polder
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

'Groene' auto's Empty Re: 'Groene' auto's

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum