Frans-Vlaanderen in het Nederlands - La Flandre française en Néerlandais
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

De oudste nieuwe waarschijnlijk

2 plaatsers

Ga naar beneden

De oudste nieuwe waarschijnlijk Empty De oudste nieuwe waarschijnlijk

Bericht  Leo Flandriae zo dec 13, 2009 1:28 am

Beste vrienden,
Reeds een tijdje kom ik in Het Vlaams Huis in Rijsel, met Albert Leenaerts. Hij brengt meestal Vlaamse pintjes mee en ik verzorg de ruzies. Tussendoor zingen en drinken we ook wat.
Mijn ouders waren van de Kempen, zeg maar provincie Antwerpen, Oostelijk gedeelte met veel zandgrond en dennenbossen.
Zelf ben ik geboren in Mortsel, 5 km onder Antwerpen en reisde nogal veel in mijn leven. In feite ben ik vakman, technicus en ook leraar, dit laatste echter staat secundair ten aanzien van mijn andere beroepsbezigheden.
Chronologisch en zonder overdrijven was ik leerjongen-smid, tot pijplasser op Basf, op mijn 29 vertrok ik naar Bizerte Tunesië, waar ik twee jaar lesgaf in het "College professionnel Pilote de Menzel Jemil". Toen vertrok ik naar Iraq, waar ik twee jaren werfleider was voor een Belgisch staalbouwbedrijf, en was er verantwoordelijk voor een aantal werven van de Iraqi Air Force, voornamelijk vliegtuighangars en soortgelijke gebouwen. Daarna nog enkele jobs als werfleider voor HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) in Nigeria, Saudi Arabie, en Algerije.
In 1985 keerde ik terug naar Vlaanderen en begon er een gespecialiseerd lasbedrijfje. Met een Unimog die een generator aandreef deden we laswerken aan pijpleidingen, hier in belgië.
In die periode, ik was toen 43, werd ik ook voor de eerste keer vader. Mijn zoon Louis is nu 17 en loopt college. Daar ben ik fier op!
Helaas liep mijn huwelijk stuk en verweet men me dat ik niet genoeg tijd had voor mijn kind. Ik heb mijn bedrijfje dan, na negen jaren hard werken, verkocht en beginnen les geven hier in Vlaanderen. Op die manier had ik ook vakantie als mijn kind vakantie had. Alle Technische vakken die ergens iets met Mechanica te maken hebben mocht ik geven, theorie zowel als praktijk.
Sinds 3 jaren ben ik er echter mee gestopt, want lesgeven is het laatste wat men tegenwoordig van je verwacht, hier in Technische scholen.
Ondertussen heb ik leren met en aan een pc te werken, en kan bvb goed met Autocad omgaan, maar ook een nieuwe pc volledig monteren.
Mijn voornaamste hobby is momenteel het kweken van exotisch fruit, voorlopig uit Zuid-Afrika, Massachussets, Litouwen, Siberië, Israel en Iraq. De namen van de fruitsoorten in het Frans moet ik echter zelf nog leren, bvb "Plaqueminier du Levant'.
Volgende vrijdag komen Albert en ik naar het Vlaams Huis in Lambersart om af te spreken in verband met de cursus Nederlands die we willen starten in de loop van Januari 2010.
Indien er belangstellenden zijn die hulp willen bieden, kom alstublieft ook of zend ons een e-postje.
Wij willen de cursussen NT2 (Nederlands als tweede taal) van de Uitgeverij Pelckmans gebruiken, die hier worden beschreven:
Zo gezegd is een haalbare en betaalbare cursus NT2 voor volwassenen op basis van de eindtermen en de leerplannen.

De cursus is gericht op de vier vaardigheden (lezen,schrijven, spreken en luisteren) waarbij uitgegaan wordt van levensechte, functionele opdrachten en gebruik wordt gemaakt van authentiek materiaal.

Zo gezegd bouwt stap voor stap leerstrategieën uit en confronteert de cursist gaandeweg met steeds complexere opdrachten. Zelfontdekkend leren staat daarbij centraal.

Je kan gerust even op de webstek van de uitgever wat plankzeilen:
http://www.pelckmans.be/index_leerkracht_VO.asp

Vriendelijke Vlaamse groeten,

Leo

Aan de moderator wil ik vragen hoe ik kan antwoorden op teksten in het forum en hoe ik mijn Avatar of IDicon kan toevoegen.


Laatst aangepast door Leo Flandriae op zo dec 13, 2009 11:22 am; in totaal 1 keer bewerkt
Leo Flandriae
Leo Flandriae

Aantal berichten : 6
Leeftijd : 74
Woonplaats : b - 2640 Mortsel
Registration date : 13-12-09

Terug naar boven Ga naar beneden

De oudste nieuwe waarschijnlijk Empty Re: De oudste nieuwe waarschijnlijk

Bericht  Bissezeele zo dec 13, 2009 9:11 am

Welkom bij de progressieve regionalisten van Frans-Vlaanderen.
Bissezeele
Bissezeele

Aantal berichten : 8819
Registration date : 24-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum